Ska du ut och resa? Efter pandemin är det många svenskar som längtar efter att resa ut i världen och upptäcka spännande kulturer. Kanske är du på väg till Japan för att äta fantastisk sushi, besöka tempel och se på sumobrottning. För att göra resan extra minnesvärd är det viktigt med god planering. Se även till att njuta av affärerna på flygplatsen för att komma i rätt stämning.

Njut av flygplatsbutikernas utbud

Börja resan på bästa sätt. Undvik köer och väntan på taxi och ta tåget till flygplatsen istället. Med Arlanda Express kommer du till flygplatsen på 18 minuter från Stockholm City. Det ger dig mer tid på flygplatsen. När du kommer fram med Arlanda Express kommer du ut i SkyCity som är själva hjärtat i Arlanda flygplats. Här kan du i lugn och ro utforska Arlanda affärer, dricka en kaffe och äta en god måltid. I princip alla restauranger i SkyCity har en tidsgaranti som gör att du inte behöver vänta särskilt länge på maten. Du väljer själv om du vill checka in ditt bagage före eller efter ditt besök i SkyCity. Kom ihåg att det även finns många trevliga affärer innanför säkerhetskontrollen. Perfekt för att komma i rätt stämning inför resan!

Planera & packa rätt

Oavsett om du ska till Japan eller någon annan destination är det viktigt att du packar rätt. Om du ska till Japan bör du kontrollera om du får ta med dig en engångsvape, snus och liknande produkter. Packa inte för mycket eftersom det kan bli tungt att bära väskan. Titta på väderleksrapporten och anpassa packningen efter vädret samt de aktiviteter som du planerar. Om du ska promenera mycket är det bra att ta med sig ett par bekväma skor. Det är såklart viktigt att även kontrollera om du behöver visum eller liknande inför resan.