Vill du ge dig ut på en extra resa men har dåligt med pengar? Här kommer några tips för hur du snabbt kan skrapa ihop en summa som kan ta dig till något spännande ställe i världen.

Se över dina finanser

Många svenskar sitter och betalar för saker de inte använder. För mycket surf på mobilen, onödiga försäkringar, streamingabonnemang som inte används och så vidare. Se över vilka autogiron du har och avsluta de du kan så kan du spara rätt mycket pengar per år att resa för.

Driver du företag och har dålig koll på ekonomin? Har du fakturor som du inte fått betalt för? Ta då hjälp av Intrum för indrivning och få en snabb boost av ekonomin. Du kan också sälja dina fakturor till Intrum och få betalt för dem direkt istället för att vänta 30 dagar.

Sälj saker du inte behöver

Handen på hjärtat: hur många saker har du köpt för att bara köpa dem? Hur många av sakerna i ditt hem har ett värde utan att användas? Det kan röra sig både om kapitalvaror som ärvt guld, en vinylsamling eller fina möbler. Har du sådana saker hemma behöver du inte sälja mycket för att ha råd med en resa. Men tänk också på att mycket av det du själv kanske ser som skräp kan ha ett värde för någon annan. Genom att boka ett bord på en loppmarknad eller liknande kan du snabbt få in tusenlappar som blir en bra grundplåt för att ta dig bort från hemmet.