Att arbeta är något som alla måste göra för att kunna tjäna in pengar. I själva verket är det bara ytterst få personer i världen som inte behöver arbeta och som kan leva på ärvda pengar. Dock går det att kombinera turism, resor och arbete utan att behöva vara placerad på ett och samma ställe hela livet. Därför kommer denna artikel kolla närmre på olika branscher och jobb där det går att arbeta helt och hållet via datorn, samt var det kan vara roligt att arbeta.

 

Coworking i Sverige

Att arbeta via dator är något som väldigt många gör i Sverige nu för tiden. Exempelvis är det vanligt att hyra in sig på delade kontor som finns runtom i hela landet. Vad som kan vara roligt är att åka ut och upptäcka Sverige och kanske jobba från olika orter runtom i landet på olika delade kontor. Detta är i själva verket inte alls svårt att ordna då företag som Workaround har coworking spaces i nästan hela landet. På så sätt går det att jobba ett par månader i Stockholm och därefter ett par månader i Malmö. Det innebär också att man som företagare inte behöver binda upp sig för ett stort kontor i flera år.

Coworking utomlands

Många som vill jobba via dator och resa runt väljer också att göra det i andra delar av världen. Dock är det viktigt att ha i åtanke att andra delar av världen har andra regler när det kommer till både skatt och arbetsrätt. Bara för att det är möjligt att resa in med sin laptop till Indonesien eller Thailand innebär det inte att det är lagligt att arbeta där i några månader och tjäna en massa pengar som landet inte får ta del av. Detta är en het fråga inom arbetsrätten i många delar av Asien. Därför kan det vara bra att överväga alternativ i Europa där det finns fler coworking spaces.