Ett av de bästa sätten att upptäcka Europa är via vägarna och med bil. Men det kan lätt bli kostsamt om du hela tiden måste ta in på hotell eller vandrarhem när du ska stanna och övernatta. Därför kommer vi i denna artikel tipsa om hur du kan bygga om en skåpbil och resa runt i Europa. Det blir ett litet rullande hem på hjul där du kan stanna och sova precis när du vill.

Hitta rätt skåpbil

För det första måste du hitta en bra bil där du kan riva ut inredningen och bygga om den till ett litet hem. Du kan alltid titta runt på nätet och se om någon vill sälja sin bil till ett bra pris. Det brukar finnas många som säljer sin begagnad. Om du vill känna dig tryggare kan du gå via en firma som hämtar upp bilarna och säljer dem åt kunden. Då kollar de igenom bilen innan och försäkrar att du inte kommer bli lurad vid din affär.

Sätta igång och bygga

När du väl har hittat en van som du tycker är perfekt är nästa steg att sätta igång och bygga. Om du ska ge dig ut på en längre resa i Europa vill du säkerligen ha tillgång till rinnande vatten och möjligheten att tvätta dig i bilen. Det är inte alltid som du kan stanna på en camping eller liknande där det finns dusch och badrum. Om du är riktigt ambitiös kan du även installera ett litet pentry i bilen så du i alla fall kan laga lite enklare måltider. Tänk på att inte välja en för liten bil utan istället slå på stort. Det kommer att löna sig i längden.

Dags att ge sig ut i Europa

Efter en tids hårt arbete kommer bilen att vara färdigbyggd och det är då det roliga börjar. Nu kan du åka vart du vill när du vill. Du kan till exempel börja med en lite enklare resa i Skandinavien för att se hur det känns att leva ”vanlife” som det kallas. När du känner dig lite mer varm i kläderna kan du börja ge dig ut på längre resor i Europa. Exakt var du ska och vad du vill se beror på dig som person och vilket sällskap du har med dig. Du kan i alla fall ta dig till lite mer avlägsna platser eftersom du kör din egen bil. Var noga med att kolla upp vilka regler som gäller för varje land så du enkelt kommer igenom med bilen vid landgränserna.